1. Alvorens de batterij te vervangen, controleer de handleiding van de wagen op richtlijnen.
2. Schakel de wagen uit.
3. Na het uitschakelen van de wagen wacht je beter nog een 10-tal minuten alvorens aan het vervangen van de batterij te beginnen.
4. Bij het loskoppelen van de batterij, koppel je beter eerst de zwarte kabel (-) los en dan de rode (+) kabel. Zorg dat de kabels elkaar niet aanraken.
5. Vervang de oude batterij door de nieuwe batterij. Wees hier ook indachtig dat de positieve (rode) kabel overeenkomt met de positieve (+) pool en de negatieve (zwarte) kabel overeenkomt met de (-) pool van de batterij.
Bij de meeste toepassingen zoals uurwerken, gsm’s, laptops, boormachinebatterijen, fietsbatterijen… gaan we de batterijen meestal in de winkel zelf vervangen. Afhankelijk van de drukte en de tijd die het vervangen in beslag neemt kan dit onmiddellijk gebeuren of kan dit enkele dagen duren.
We hebben ook onze eigen service-afdeling in ons hoofdkantoor voor het onderhouden en repareren van (tractie) batterijen en industriële laders. We kunnen capaciteitstesten uitvoeren op batterijen, een batterij regenereren en nog veel meer; in de winkel, in ons hoofdkantoor of bij de klant ter plaatse.
Een oude/lege autobatterij kan je altijd binnenbrengen in één van onze filialen of in jouw dichtstbijzijnde containerpark.
Hier moet je eerst controleren of de laptop nog werkt zonder batterij. Als je de laptop kan opstarten als deze verbonden is met het stroomnet terwijl de batterij losgekoppeld is, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de batterij. Meestal zal de laptop ook een foutmelding geven als er iets verkeerd gaat met de batterij, bij een foutmelding kan je bij ons terecht voor een nieuwe batterij. Krijg je geen foutmelding en wil je zeker zijn dat het probleem bij de batterij ligt? Kom dan gerust naar jouw dichtstbijzijnde Battery Street winkel met de batterij, laptop en adapter.
Bij het aanbieden van niet-merk producten zijn deze altijd zorgvuldig getest door onze Quality Control. Battery Street garandeert dan ook bij deze producten de beste prijs/kwaliteits verhouding. Belangrijk is wel dat de technologie, afmetingen, capaciteit en voltage hetzelfde zijn.
We raden ten sterkste af om een nieuwe batterij met een ander voltage dan de originele batterij te installeren in jouw toepassing.
Een verschil in capaciteit is geen enkel probleem. Een batterij met een hogere capaciteit heeft een langere gebruikstijd, bij een batterij met lagere capaciteit geldt het omgekeerde.
Het voltage van de batterij is de kracht van de batterij en hiermee moet rekening gehouden worden en mag niet worden van afgeweken want de toepassing en batterij moeten in voltage overeenkomen. Ah of mAh is de gebruiksduur of capaciteit van een batterij en deze is afhankelijk van de stroomsterkte. Hoe meer stroom van een batterij gevraagd wordt, hoe minder uren de batterij meegaat. Om te berekenen hoelang batterijen meegaan, moet je eerst weten wat de capaciteit van de batterij is. Een batterij met een capaciteit van 2000 mAh kan bijvoorbeeld 1 uur 2000 mAh leveren, of 2 uur 1000 mAh, of 4 uur 500 mAh…
De ampère-uur (ah) is een laadeenheid. Simpel gezegd de hoeveelheid stroom (ampère) die een batterij kan leveren in een bepaalde periode van tijd. Wanneer je bijvoorbeeld 1 ampère stroom trekt van een batterij gedurende 1 uur is dit gelijk aan één ampère-uur (ah).
1 ah is dan ook gelijk aan 1000 mah.